Rojava amb Catalunya (vídeo i comunicat)

rojavaazadimadrid.wordpress.com/2017/09/30/rojava-con-cataluna-solidaridad-desde-la-comuna-internacionalista-de-rojava-video

Text i vídeo escrit des de Rojava (oest de Kurdistan, nord de Síria), territori de l’Orient Mitjà on el poble, alhora que es defensa dels atacs de l’Estat Islàmic, està intentant dur a terme una revolució social democràtica sota un paradigma que rebutja les estructures estatals. Per a més informació, vegeu la secció “Confederalisme democràtic” d’aquesta pàgina.

El crit del poble català que reclama independència ressona per tot el món

Desde la comuna internacionalista de Rojava, a l’oest de Kurdistan, volem mostrar el nostre suport amb el poble català: Tota nació ha de poder decidir el seu futur. El desig de llibertat de Catalunya, herència de segles d’història, demostra la voluntat d’un poble que reclama autodeterminació. Que un Estat central s’imposi a la força contra la identitat d’un poble, és un atac contra els principis més bàsics de la democràcia. La repressió amb que l’Estat espanyol està responent ens recorda d’on prové aquest Estat, hereu del cop militar que va conduir a la guerra civil.

Catalunya va tenir un paper molt destacat en la revolució del 1936, on l’auto-organització popular va fer front a la sublevació militar feixista. El poble es va alçar en armes per fer front a l’exèrcit nacional espanyol, que acabar liderat pel general Franco. Les brigades internacionals que assistiren la revolució, responent a la crida de diverses organitzacions socialistes per lluitar contra el feixisme, són avui un referent pels internacionalistes de tot el món.

La mort de Franco l’any 1975 es va viure amb il·lusió, però la fal·làcia de la falsa transició democràtica va significar la continuïtat del règim franquista, reprimint amb violència les ànsies de llibertat de la gent que patia la dictadura. A dia d’avui, la independència del poble català pot obrir la porta a una renovació democràtica, i la solidaritat mostrada pels altres pobles oprimits per l’Estat espanyol, com el basc, el gallec, l’andalús o el castellà, és una clara mostra de la voluntat popular de posar fi a aquest règim postfranquista. Les catalanes i catalans que som a Rojava seguim la situació de Catalunya amb esperança.

La societat de Rojava ens demostra que l’autonomía d’un poble auto-organitzat és possible. El procés revolucionari que es construeix dia a dia a Kurdistan ha costat suor i llàgrimes, però a dia de avui Rojava és un exemple de llibertat i democràcia, especialment en la lluita de les dones. Sabem que l’Estat espanyol no ho posarà fàcil, el camí cap a la autonomía no és un camí senzill. Però el poble kurd serà sempre al costat dels pobles que desitgin viure en llibertat, doncs la solidaritat és la tendresa dels pobles, i la vida comença on acaba l’Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *