II Trobada Internacional sobre Ecologia Social

ecologia-social.net

27, 28 i 29 d’octubre – Karmela, Bilbao

L’Ecologia Social és un plantejament de canvi social i ecològic per deixar enrere les estructures capitalistes, estatals i jeràrquiques, desenvolupat inicialment per Murray Bookchin. Ha donat lloc als plantejaments polítics del municipalisme llibertari i ha influït els plantejaments de democràcia sense Estat que s’intenten portar a la pràctica al nord de Síria (vegeu la secció “Confederalisme democràtic“).

“Avui en dia no hi ha dubte que el capitalisme arrasa tant amb la societat que ha forjat a la seva mesura com amb la natura que l’acull. No es necessita ser un/a expert/a per preveure que en els pròxims anys acabarà en un col·lapse generalitzat d’aquest capitalisme per la seva pròpia lògica productivista i pel progressiu esgotament de l’energia i de les matèries primeres. L’Estat, contràriament a la creença generalment assumida, és l’eina clau del capitalisme per a la seva expansió i per reduir al màxim la lluita de classes que per lògica comporta. Amb el col·lapse, es veurà limitat per mantenir la “pastanaga” de “l’Estat de benestar” de les seves zones “de vianants” on ens ha tocat viure, així que haurà d’incrementar la violència de la seva força repressiva i els seus mecanismes de coerció.

La II Trobada Internacional sobre Ecologia Social té com a objectiu crear un espai cada vegada major d’anàlisis i reflexions fecundes. Unes reflexions alimentades per experiències concretes, tant històriques com actuals, properes o més allunyades, sent el propòsit fundar i projectar un nou paradigma polític emancipador i unes línies d’acció creïbles i tangibles amb capacitat de consens.”

Podeu llegir el programa de la Trobada aquí. Per participar-hi, les inscripcions es poden fer aquí. Hi participaran com a ponents Debbie Bookchin, Juantxo Estebaranz, Floreal M. Romero, Gerard Briche, Anna Gabriel, Itziar Madina Elguezabal, Sales Santos Vera, David González, Bilboko Ekintza Antiespezista, Tosu Betirako, ZAD, Endika Alabort Amundarain, Gerard Briche, Antonio Pérez Collado, Jakue Pascual, Laia Vidal…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *